+358 50 352 2503 [email protected]

Ammattitaitoista suomen kielen opetusta yli 13 vuoden kokemuksella

Olen Maiju Ollilainen, maahanmuuttajien opettamiseen erikoistunut suomen kielen opettaja. Minulla on yli 13 vuoden kokemus maahanmuuttajien suomen kielen opetuksesta.

Olen opettanut monenlaisissa organisaatioissa, kuten ammatillisissa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä.

Minulla on kokemusta muun muassa turvapaikanhakijoiden ja luku- ja kirjoitustaidottomien opettamisesta, kotoutumiskoulutuksesta, ammatilliseen koulutukseen valmistavasta koulutuksesta sekä yrityskoulutuksista. Lisäksi minulla on usean vuoden kokemus kokonaisen opintolinjan suunnittelusta, perustamisesta, johtamisesta ja hallinnoimisesta sekä opetuksen suunnittelutyöstä.

Elokuussa 2020 perustin oman Ihana suomi -yritykseni, jonka kautta opetan suomea kokonaan verkossa. Tällä hetkellä opetan suomea muun muassa lääkäreille, geologeille, koodareille ja jalkapallovalmentajille.

Koulutustaustani

Aloitin opintoni vuonna 2000 Åbo Akademissa ja vaihdoin myöhemmin Turun yliopistoon, josta valmistuin vuonna 2008 filosofian maisteriksi.

Pääaineenani opiskelin suomen kieltä. Sivuaineeni olivat pohjoismaiset kielet, venäjän kieli ja kulttuuri, monikulttuurisuus ja siirtolaisuus sekä suomi toisena ja vieraana kielenä. Maisteritutkinnon jälkeen suoritin 60 opintopisteen pedagogiset opinnot Hamkissa vuosina 2012 – 2014.